Recent toegevoegd

Nooit iets missen.

Onderstaand vind je een overzicht van onderwerpen die wij recentelijk hebben toegevoegd. Wil je regelmatig tips ontvangen? Dan kun je je inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Evenementen

Kleurrijk Julianadorp

24 april 2018 - Julianadorp beleeft in april één van haar mooiste maanden van het jaar. Julianadorp ligt in het grootste aaneengesloten bloembollengebied van de wereld en als alles in bloei staat kunt u volop genieten van een kleurrijk palet van diverse bloemen. Prachtige vergezichten vanaf de duinen of juist met de duinen op de achtergrond.

VVV Cadeaubon acceptanten

Bakkerij van den Berg

24 april 2018 - Al 80 jaar is Van den Berg’s Banketbakkerij een begrip in Hoorn. Tegenwoordig is het zelfs de enige echte banketbakkerij in West-Friesland. Vrijwel alle producten bij Van den Berg’s worden gemaakt met de hand. De ingrediënten die gebruikt worden zijn van de beste kwaliteit. Daardoor kunnen wij de hoogste kwaliteit realiseren. Dagelijks worden allerlei producten vers gemaakt. Als u een bestelling bij ons plaatst, wordt dat ’s morgens vers gemaakt.

VVV Cadeaubon acceptanten

De Molensteen lijstenmakerij / kunstuitleen

24 april 2018 - De Molensteen is naast een lijstenmakerij ook een kunstuitleencentrum. Wat je een half jaar geleden nog mooi vond, vind je dat nu misschien niet meer. Dat kan. Daarom kun je bij ons iedere maand je kunstwerk inwisselen voor iets nieuws!

Evenementen

Bermsafari - Pinksteren

24 april 2018 - Je komt er vaak langs zonder er een bewuste blik op te werpen… de bermen in Den Helder. Maar op deze plek is van alles te zien. Ga vandaag op pad met een natuurkenner van De Helderse Vallei over de kanoroute en bekijk de berm op een manier waarop je dat nooit eerder gedaan hebt!

Evenementen

Pinksteren! Doe mee met de Nature Hunt

24 april 2018 - Beide Pinksterdagen is De Helderse Vallei geopend van 10.00 tot 16.30 uur. Tussen 11.00 en 16.00 uur kan meegedaan worden met de Nature Hunt op het terrein (deze duurt +/- 1 uur, dus de laatste starttijd is om 15.00 uur). Door het oplossen van spannende opdrachten ga je op zoek naar een schat… Durf jij het aan? Dit is een inloopactiviteit, er kan tussen 11.00 en 16.00 uur meegedaan worden. Doelgroep: gezinnen met kinderen van 6-12 jaar

Hotels & pensions

Brasserie- en Gevangenishotel Oostereiland

23 april 2018 - Welkom bij een bijzondere, op een unieke locatie gelegen, Hotel-Brasserie Oostereiland. Een oude gevangenis "de Krententuin" omgetoverd, pal gelegen tussen het IJsselmeer (de voormalige Zuiderzee) en de havens van Hoorn. Het hotel heeft 26 kamers, waarvan nagenoeg de helft in bijna originele staat is behouden. Dit betreft de kamers op de begane grond, waar oorspronkelijk de cellen gesitueerd waren en waar dus menig persoon gevangen heeft gezeten. Wens je 'n kamer met prachtig uitzicht over de havens of IJsselmeer, dan is er ook de mogelijkheid om te overnachten op de derde verdieping.

Campings

Boerencamping de Kei

23 april 2018 - Onze camping ligt net buiten Castricum op een veilige afstand van de doorgaande weg N203 (Uitgeest – Limmen) en vlakbij het strand. Zowel per fiets als auto goed te bereiken. Naast de camping hebben we nog een melkveebedrijf en een bollenbedrijf. Voor de kinderen, maar ook volwassenen, is er dus altijd wel wat te beleven. De kinderen kunnen een boerenhulpdiploma behalen tijdens hun vakantie op onze camping. Geopend van half april tot begin oktober.

VVV Cadeaubon acceptanten

VVV Enkhuizen e.o.

23 april 2018 - U kunt bij ons terecht voor: Kaarten Boeken Gidsen Ansichtkaarten Souvenirs Kleding Fiets- en wandelkaarten Stadswandeling door Enkhuizen Cadeaukaarten:VVV-Cadeaukaarten, Bioscoopkaarten, Dinerkaarten, Kunst- en cultuurkaarten, Boekenbonnen en Podiumkaarten. Van april t/m oktober verkoop van tickets: Zuiderzeemuseum Veerdienst Enkhuizen-Stavoren Historische Driehoek Enkhuizen-Medemblik-Hoorn Veerdienst Urk-Enkhuizen met de Zuiderzee Zeildienst Enkhuizen-Urk met de Willem Barentsz

VVV adressen

VVV Enkhuizen e.o.

23 april 2018 - U kunt bij ons terecht voor: Kaarten, Boeken, Gidsen, Ansichtkaarten, Souvenirs, Kleding, Fiets- en wandelkaarten, Stadswandeling door Enkhuizen Tevens voor: Cadeaukaarten:VVV-Cadeaukaarten, Bioscoopkaarten, Dinerkaarten, Kunst- en cultuurkaarten, Boekenbonnen en Podiumkaarten. Van april t/m oktober verkoop van tickets: Zuiderzeemuseum Veerdienst Enkhuizen-Stavoren Historische Driehoek Enkhuizen-Medemblik-Hoorn Veerdienst Urk-Enkhuizen met de Zuiderzee Zeildienst Enkhuizen-Urk met de Willem Barentsz

Overige overnachtingen

Marina Kaap Hoorn

20 april 2018 - Welkom bij Marina Kaap Hoorn! Een unieke locatie aan de rand van Hoorn met prachtig uitzicht op het IJsselmeer en Julianapark. Hier komt u om te recreëren, ontspannen en genieten van originele activiteiten, workshops en evenementen. Met centraal gelegen het gezellige strandpaviljoen Oranje Buiten en horeca locatie VOLT, is ook op horeca-gebied dit terrein van alle gemakken voorzien. Neem plaats op het terras of op het zandstrand bij Oranje Buiten en geniet van recreëren aan het water! Ontspanning en genieten bij Marina Kaap Hoorn!

Congres & Vergaderen

Hervormde kerk

20 april 2018 - Deze kerk - Het oudste monument van Hoorn - heeft een multifunctioneel karakter: * Op zondag worden er kerkdiensten gehouden. * De kerk kan ook worden gebruikt voor activiteiten als dit verenigbaar is met het kerkelijke karakter van het gebouw.

Congres & Vergaderen

Sportcentrum De Opgang

20 april 2018 - Sportcentrum de Opgang in Zwaag. voor diverse sport en fitness activiteiten kunt u hier tevens in het sportcafe onder het genot van een hapje en een drankje bijkomen van uw inspanningen. Voor: * Vergaderingen en partijen * Biljarten/poolen * Darten * Volleybal * Zaalvoetbal * Fitness * Zumba * Dansschool

Congres & Vergaderen

Het Octaaf

13 april 2018 - Gebouwd als Gereformeerde Kerk, ter vervanging van de voormalige R.K. Mariakapel, elders in de binnenstad, die voordien als Gereformeerde Kerk in gebruik was. Moderne achthoekige kerk, met links sobere betonnen toren, waarin één klok, en vele nevenruimten. In de aandachtswand bevinden zich twee stenen, met Bijbelteksten, die nog afkomstig zijn uit bovengenoemde voormalige Mariakapel.

Vakantiewoning/appartement

Vakantiewoning Aan de Kade

13 april 2018 - Fraaie op de 1e en 2e verdieping gelegen vakantiewoning (105m2) op een rustige en een van de mooiste locaties van de historische binnenstad van Enkhuizen. Schitterend uitzicht o.a. op de Oosterhaven, de Drommedaris en het IJsselmeer . Zonnige ligging op het Zuidwesten met frans balkon. Royale woonkamer voorzien van TV, radio en wifi internet.

Plaats

Huisduinen

10 april 2018 - Huisduinen Eigenlijk is dit kleine dorpje de parel van grote broer Den Helder. Het dorp is bereikbaar via het unieke duingebied De Grafelijkheidsduinen. Hier staat stoer in het landschap de vuurtoren De Lange Jaap. Dit markante vuurrode bouwwerk is het gezicht van het dorpje. Leefden de inwoners heel vroeger hier van de walvisvangst. Nu is dit mooi gelegen dorpje de woonplaats van welgestelden. Napoleon herkent de strategische ligging van Huisduinen en ziet het voormalige vissersdorp als het Gibraltar van het noorden. De keizer geeft opdracht tot de bouw van Rijkswerf Willemsoord (in Den ...